5 причини да посетите най-красивия остров в света

Ако решите да се насочите към една незабравима тропическа ваканция, може би е добре да разгледате нещо по-различно от Карибите.
За предаден път остров Palawan е обявен за най-добрия в света. Намиращ се в южната част на Филипините това е една дестинация, известна със своята тропическа гора и спокойни и тихи плажове Тук основно ще срещнете местни хора и много малко туристи. Днес решихме да ви предложим 5 причини защо трябва да посетите това място:

1. Страхотна морска фауна
Кристалните води в този район са дом на повече от 120 вида корали и 800 разновидности екзотични риби. Също така има много останки от потънали кораби, което го прави идеално място за изследователи. Кану Каяка и гмуркането са много популярни поради природата и фауната, която обитава това място.

2. Тук е най-голямата подземна река в света
Според Юнеско най-голямата подземна река в света тече в скала под планината на острова, във вътрешността на националния парк St. Paul . Ако искате да проучите скалите  и страхотните плажове Bakuit Bay е мястото, което трябва да посетите.

3. Любима дестинация на Холивуд
Този живописен пейзаж е бил показан в много филми. Също така това място е посещавано от знаменитости като Мадона и Бра Пит, защото те искат да релаксират далече от хорските погледи и шума на големия град.

4. Убежище на диви животни
Ако посетите парк Calauit Safari на остров носещ същото име ще имате възможност да видите много диви животни в тяхната естествена среда

5. Рай за любители на историята, антропологията и археологията

Ако обичате тези науки, остров Palawan е идеалното място за вас. В пещерата Tabon са намерени най-старите останки от Хомо Сапиенс, датиращи от преди 47 хиляди години.

Източник: http://www.luxurytopics.com/travelling/destinations/five-reasons-to-visit-the-most-beautiful-island-of-the-world

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top