Най-мощното Ferrari – SF90 Stradale

thumbnail

Ferrari изненада всички със своя модел SF90 Stradale – впечатляваща супер кола, която може да достигне 986 к.с. Това е най-мощния автомобил на компанията. Говорим и за нов хибрид разбира се, като цялата мощност идва от V8 турбо двигател и 3 електромотора.

V8 двигателя е най-мощния, който Ferrari са създавали, като осигурява 769 к.с. От друга страна трите електромотора – един в задна част и два в предната  – добавят още 217 к.с. Друга изненада от компанията е задвижването на всички колела и 8 степенната скоростна кутия с двоен съединител. И това е така защото автомобила няма задна скорост, като за това отговаря предния електрически мотор.

С тегло от 1570 кг.  автомобила развива от 0 до 100 км за 2.5 секунди. И сигурно вече се чудите за какво са трите електрически мотора… ами не е за икономия на гориво или зелена енергия. Изцяло на тях колата може да измине 25 км. Основната им роля е въртящия момент осигуряващ допълнително сцепление при тръгване и запълване на всяко забавяне на газта от ДВГ.

Интериорът на колата е както може да очаквате – пълен с технологии. Има голям 16 инчове дисплей за инструментите, тъч пад на волана и хедс ъп дисплей – първия във Ferrari.

Източник: https://luxatic.com/ferraris-most-powerful-production-car-is-here-the-ravishing-sf90-stradale/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top