Новият кабриолет Chevrolet Corvette

thumbnail

Осмото поколение на кабриолета на Chevrolet Corvette ще бъде представено по някое време през 2020. В новия автомобил има някои радикални промени по отношение на дизайн и екстри. Новата кола е получила твърд покрив, което я прави първата такава в историята на модела от  66 години.

Американският производител представи някои детайла за колата преди няколко дена. Покривът може да бъде  изваден и прибран в скорост до 48 км. за 16 секунди. Това е доста впечатляващо. За да постигне това компанията е използвала 6 електрически мотора.


Покривът е получил същия цвят като останалата част от колата. Той има специално отделение зад задните седалки направен изцяло от ултра леки панели. Също така са сложени и топлинни защитни щитове да го предпазят от топлината от двигателя. За тези, които са притеснени мястото за съхранение на багаж не се е повлияло от това.

Като говорим за мощност колата се предлга с 6.2 литров LT2, V8  двигател, единствения в този сегмент според компанията. Автомобилът предлага 495 к.с. и 637 Nm ускорение. Още повече колата се предлага с 8 степенна скоростна кутия с двоен съедините.

Източник: https://luxatic.com/the-chevrolet-corvette-convertible-comes-with-a-radical-makeover/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top