Новият модел на Lotus – Evora GT

thumbnail

Автомобилният производител  Lotus  поднови своята Evora като представиха GT модела, който ще замести Evora Sport 410 и Evora 400. С впечатляващата скорост от 303 км.ч. и тегло на купето от 1,408 kg новия автомобил е по-лек и по-мощен от предците си.

Всъщност това е най-леката кола от Lotus. Цялата мощност на автомобила идва от 3.5 литров V6 двигател, който може да развие 416 к.с. Той е свързан към 6 степенна ръчна или автоматична скоростна кутия. От компанията твърдят, че тяхната кола може да развие от 0 до 100 км.ч. за 3.8 секунди. Това е с 0.3 по-бързо от Evora 400. След като е с ръчна скоростна кутия за нея е използван и специален диференциал.


Автомобилът се предлага с нови карбонови елементи, включително предния панел, покрива, дифузерите и др. Определено изглежда по-спортно от Evora 400 и 410 и като са използвани толкова много карбонови части, то това се отразява и на теглото. Промени има направени и по кабината където таблото, вратите, скоростната кутия и централната конзола. Те са красиво направени в алкантара и тя контрастира красиво с шевове в два цвята.

Източник: https://luxatic.com/the-new-lotus-evora-gt-is-lighter-faster-and-even-more-amazing/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top