Porsche Taycan ще се надпреварва с Tesla Model S

Tesla не са вече еднолични господари и все повече  производители на коли от цял свят започнаха да влизат в електрическия сегмент. От Porsche най-накрая пуснаха дългоочакваната електрическа спортна кола – красиво купе с 4 врати, което лесно може да стане убиеца на Tesla.

Новото Porsche Taycan се предлага в два варианта – Turbo и Turbo S. Като максимална мощност говорим за 750 к.с. с доработки и ускорение от 1050Nm. Очаква се и трети модел – Taycan Cross Turismo към края на другата година.

Въпреки, че от  Porsche са заложили изцяло на елткромобил това си остава спорна кола. Имате широка предница, спортен покрив, добре оформени странични секции и силно подчертани крила на класическо Porsche.На пътя автомобила предлага няколко режима – Normal, Sport и Range. И двата модела предлагат максимална скорост от 260 км.ч.

Taycan е задвижван от инновативна двустепенна скоростна кутия. Първата скорост се фокусира върху ускоряването, а втората на ефективноста и мощноста. Първият електормобил на Porshe е с литиево йонна батерия с капацитет 93.4 kWh и 80V архитектура. Тя може да се зареди до 80% за 22.5 минути от зарядно с мощност 270 kWh. От нормално контакт 240 волта с капацитет 9 kWh до тези проценти се стига за 11 часа.

Източник: https://luxatic.com/porsche-taycan-is-here-to-compete-with-teslas-model-s/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top